Edulyzer Oy:n ja Instituto Escalaen yhteistyö toi voiton AI and Advanced Technologies Awards 2024- kilpailussa Espanjassa

10.12.2024, Edulyzer Oy

Edulyzerin koulukiusaamisen havainnoimiseen ja ehkäisemiseen kehittämä teknologia palkittiin Madridin alueen järjestämässä Artificial Intelligence and Advanced Technologies Awards 2024 -kilpailussa

Kilpailun järjesti Madridin kaupunki nyt kolmatta kertaa. Kilpailulla Madrid haluaa tukea uuden teknologian ja  tekoälyavusteisten ratkaisujen käyttöönottoa kouluissa. 

Kilpailussa oli yhteensä 12 kategoriaa ja palkinto tuli Koulukiusaamisen tunnistaminen ja ehkäiseminen -kategoriassa. Palkinnon arvo on 40 000 euroa. 

Kilpailuun Edulyzer osallistui yhteistyökumppaninsa Instituto Escalaen kanssa. Escalae on toiminut pitkään Espanjan markkinoilla ja sen ydinosaamista on pedagogisen laadun ja johtamisen konsultointi.

Palkinto tuo yrityksille merkittävää lisänäkyvyyttä Espanjan koulumarkkinoilla.

”Tämä on huikea huomionosoitus datan hyödyntämisen mahdollisuuksista koulukiusaamisen havaitsemisessa. Tavoitteenamme on se, että toimenpiteet voidaan kohdistaa riittävän ajoissa nuorten auttamiseksi. Tämä on myös iso askel suomalaisen EdTech-osaamisen tunnustamisessa.”, toteaa kehitysjohtaja Tero Rynkä Edulyzerista.

Koulujen turvallisuuskulttuuri kaipaa uudistamista

10.12.2024, Edulyzer Oy

Kouluissa tapahtuvat väkivallanteot eivät ole hyväksyttäviä. Asioiden käsittelyssä tarvitaan yhteistyötä kotien, nuorten ja koulun aikuisten välillä. Päävastuu on nuorilla itsellään.

“Koulussa on lyhyen ajan sisällä tapahtunut muun muassa kasvoihin lyömisiä, varastelua, huorittelua ja rikkihapon heittämistä joidenkin oppilaiden päälle.”, uutisoi Ilta-Sanomat tänään. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010872787.html

Jokaisella oppijalla on oikeus turvalliseen kouluympäristöön, samoin kuin rehtoreilla ja opettajilla turvalliseen työympäristöön. Oppijoiden huoltajien tulee voida luottaa siihen, että kouluyhteisön turvallisuuteen liittyvät ongelmat ratkaistaan nopeasti. 

Fyysiseen, psyykkiseen ja sosiaaliseen turvallisuuteen liittyviä huolenaiheita on kouluympäristössä hankala tehdä näkyviksi muuten kuin osallistamalla eri toimijat kertomaan niistä.

“Onni on turvallinen koulu” -hankkeen johtaja Eila Lindfors on yhdessä turvallisuusasiantuntija Tuomo Myllön kanssa toteuttanut kyselyn, jolla ylläkuvatuista ongelmista voidaan luoda kattava yleiskuva. Kerätyn datan avulla on helpompi hahmottaa turvallisuuskulttuurin poikkeamat ja suunnitella vaikuttavat toimenpiteet. 

Turvallisuuskulttuurissa tapahtuvat jatkuvat heikentymät rapauttavat kouluyhteisön toimintaa. Haluamme osaltamme auttaa kouluja turvallisuuskulttuurin kehittämisessä: viestittämällä osoitteeseen info@edulyzer.com aiheella Turvallisuuskulttuuri, tarjoamme koulullesi ilmaisen kartoituksen. 

Data lisää läpinäkyvyyttä kouluyhteisön toiminnassa. Läpinäkyvyys on avain asioiden kehittämiseen ja ongelmien ratkaisemiseen.

Edulyzer jatkoon Madridin kaupunginvaltuuston järjestämässä kiusaamisenvastaisessa kilpailussa

20.11.2024, Edulyzer Oy

Edulyzerin ja Escalaen ratkaisuehdotus pääsi jatkoon Madridin datan ja tekoälyn hyödyntämiseen keskittyvässä kilpailussa kategoriassa ”Kiusaamisen ehkäisy ja tunnistaminen”

Miten tunnistaa kiusaaminen, kun kiusaamisen kohteeksi joutunut ei halua siitä kertoa?

Perehdyimme kilpailua varten kymmeniin kiusaamista käsitteleviin tutkimuksiin. Jututimme tutkijoitamme ja opettajia.

Yksi keskeisistä ongelmista kiusaamisessa on se, että kiusattu aniharvoin kertoo opettajalle, vanhemmilleen tai ystävilleen, että häntä kiusataan. Siksi ongelma pysyttelee piilossa.

Toisaalta tutkimuksista löytyi myös paljon havaintoja ratkaisuista ja toimintatavoista, jotka ehkäisevät kiusaamista.

Yhdistämällä näitä tietoja olemassaoleviin ja tutkittuihin aihealueisiimme sekä luomalla malleja puheeksiottamiseen johtavalle kehityskululle saimme mielestämme tehtyä hyvän aihion järjestelmälle, joka voisi aidosti auttaa kiusaamisen ehkäisemisessä ja havaitsemisessa.

Kilpailun palkintosumma on 480 000 euroa, joka jakaantuu 12 eri kategoriaan joista kiusaamisen ehkäisy ja tunnistaminen on yksi.

Edulyzer uudet ominaisuudet ovat nyt käytettävissäsi

29.09.2024, Edulyzer Oy

Edulyzerin tuotekehitysyksikkö ahkeroi kesän ja alkusyksyn aikana. Uudet, toivotut ominaisuudet ovat nyt käyttäjiemme ilona.

Olemme päivittäneet sovellustamme kesän aikana – on mukava todeta, että se on entistä ehompi! Käyttövarmuutemme on edelleen tasan 100% ja viimeisimmän mittauksen mukaan käyttäjistämme 95% pitää sovellustamme helppona tai hyvin helppona käyttää.

Kotimaan markkinoille meillä on kaksi uutta suurehkoa kehityskohdetta, jotka ovat nyt valmiita käytettäväksi:

Omat kyselyt

Nyt voit käyttää Edulyzerin kyselymoottoreita ja dashboardia itsenäisesti omien kyselyidesi tekoon. Voit kerätä kouluyhteisön datan samaan paikkaan ja hyödyntää sitä helposti päätöksenteossa. Tämä ominaisuus mahdollistaa myös halutessasi erilaisten, yksinkertaisten drillaavien tehtäväkokonaisuuksien teon.

Kiusaamisen, seksuaalisen häirinnän ja väkivaltatapausten ilmoitukset

Edulyzerin kautta oppijat voivat milloin tahansa ilmoittaa kiusaamisesta, seksuaalisesta häirinnästä tai väkivaltatapauksista, jotka ovat sattuneet itselle tai toiselle. Lisäksi sovelluksesta ohjataan kyseisistä aiheista tukea tarjoavien toimijoiden (mm. MLL) palveluihin.¨

+ Kouluterveyskyselyjen data Edulyzeriin

Kouluterveyskyselyjen dataa voidaan valituilta osin siirtää nyt Edulyzeriin. Tämä mahdollistaa mm. hyvinvointitietojen jatkuvan seurannan koko koulun osalta sekä kouluterveyskyselyn seurattavien tietojen automaattisen päivityksen Edulyzeriin.

Etsimme lisäksi pilottikouluja selvittämään kouluun kiinnittymisen, hyvinvoinnin, arvosanojen ja poissaolojen välistä yhteyttä. Pilottiin osallistuminen on maksutonta. Pilottiin osallistuvat koulut tai kunnat saavat täyden tutkimusraportin pilotista lukuvuoden päättyessä. Kysy lisää osoitteesta info@edulyzer.com, niin otamme sinuun yhteyttä ja kerromme lisää!